Ydelser vi kan stå inde for

At tage ansvar for den verden, som vi lever i, er vigtigt for både Belron® på verdensplan og for Carglass® i Danmark.

Vi er klar over, at vores virksomhedsaktiviteter påvirker miljøet både lokalt og globalt. Derfor fokuserer vores miljøarbejde i Carglass aktivt på at reducere affald og opbygge cirkulære partnerskaber, reducere CO2-udledninger fra både drift og forsyningskæde, samt støtte vores leverandører i at forbedre deres miljøperformance og sociale vilkår. Vi søger hele tiden at lære mere om vores påvirkninger og hvordan vi kan forbedre vores egne indsatser.

Vi genanvender bilens forrudeglas

Hvis vi er nødt til at udskifte ruden i stedet for at reparere den, så sørger vi selvfølgelig for, at det beskadigede glas bliver håndteret korrekt.

I samarbejde med vores partner GRL har vi allerede i 2020 opnået en 100% genanvendelsesrate for vores forruder. De forruder, som vi afmonterer i forbindelse med vores drift, bliver bl.a. til glasflasker og asfalt.

I 2024 kunne Belron for første gang montere en forrude, der delvist består af genanvendt glas fra de ruder vi selv har afmonteret. Dette er et produkt af et langvarigt samarbejde, og næste skridt er at øge andelen af genanvendt glas i ruderne og udvide til flere bilmodeller og flere markeder.

Reparation først

Hos Carglass® og i hele Belron koncernen arbejder vi efter strategien ’reparation først’. Det betyder, at vi så vidt muligt forsøger at reparere bilens forrude, i stedet for at udskifte den.

I tæt samarbejde med forsikringsselskaberne, arbejder vi hele tiden på at kommunikere aktivt til vores kunder, så vi kan få repareret så mange stenslag vi kan, inden de udvikler sig til revner og udskiftning bliver nødvendig.

Ved at reparere en rude fremfor at udskifte den, reducerer vi vores affaldsmængder, da vi ikke skal sende en rude til genanvendelse, og derudover er CO2-udledningen ved en reparation lavere end et rudeskift. Belrons nyeste beregninger viser, at vi sparer 80% CO2 ved at reparere en forrude fremfor at udskifte den.

Vores CO2-udledninger

Klimaforandringerne er en global krise, og hos Carglass® gør vi, hvad vi kan, for at nedbringe vores CO2-udledninger. I 2023 fik vi vores CO2-reduktionsmål godkendt af SBTi, og ud fra et baseline år i 2021 arbejder vi mod følgende:

2030

  • Reducér scope 1 og 2 udledninger med 42%

  • Reducér scope 3 udledninger med 25%

2050

  • Forpligtet til net-zero i hele værdikæden

  • Reducér scope 1, 2 og 3 udledninger med 90%

Carglass® cyklende tekniker

I 2022 startede Carglass® et pilotprojekt, hvor en tekniker cykler rundt på elcykel og reparerer stenslag i byområder. Hun cykler stadig rundt i København og betjener vores kunder på en miljøvenlig måde – til glæde for både kunder og tekniker.

I øjeblikket undersøger vi mulighederne for at udvide projektet til andre byområder, så flere kunder har mulighed for at få denne type reparation.

Skovrejsning

Hos Carglass® er vi med i et 5,32 hektar stort skovrejsningsprojekt midt på Sjælland. Vi har bidraget med beplantningen af 4.168 træer på et gammelt landbrugsområde. Udover at bidrage til CO2-reduktioner på sigt, vil projektet også forbedre vilkår for biodiversitet og lede til grundvandsbeskyttelse i området. I projektets levetid vil der blive optaget 370 tons CO2 i 'vores' del af skoven.

Bæredygtigt indkøb

Langt størstedelen af vores CO2-udledninger kommer fra vores forsyningskæde og samtidigt er det ved indsatser her vi har muligheder for at reducere vores affaldsmængder markant. Desuden er vi også meget optagede af at sikre ordentlige arbejdsforhold i hele værdikæden. I 2024 udformede Belron® et nyt Leverandøradfærdskodeks, der både skal guide vores indkøb og vores leverandørers performance.

Affaldsreduktion i forsyningskæden

Belron® samarbejder tæt med leverandører om at reducere CO2-udledninger og affaldsgenerering i vores værdikæde. Gennem et samarbejde med Bosch har vi bl.a. testet en ny måde at pakke vinduesviskere på, der vil spare 35 tons plast om året og 50 tons papemballage, når det er endeligt udrullet i Europa.

CO2-udregninger på reparation og rudeskift

I 2023 vurderede Belron® på ny drivhusudledningerne ved et reparationsjob og et rudeskift. Vurderingen er lavet efter forskrifterne i ISO14067:2018 og på baggrund af aktiviteter i vores værksteder og blandt mobile teknikere i Australien, Belgien, Frankrig, New Zealand og USA. Både udregningerne og det opdaterede PCF (Product Carbon Footprint) værktøj er efterfølgende blevet efterset og godkendt af Bureau Veritas, og repræsenterer et langt mere robust og nøjagtigt billede af vores udledninger.

Læs mere her

SBTi og GHG-Protokollen

Science Based Target initiative (SBTi) er en klimahandlingsorganisation, der hjælper virksomheder med at sætte ambitiøse reduktionsmål, og hermed gå til handling i forhold til at bekæmpe klimaforandringerne. SBTi udvikler standarder, guidelines og værktøjer, så virksomheder kan reducere deres udledninger frem mod at være net-zero i 2050. Ambitionerne understøtter Paris-aftalens mål og hos Belron® har vi sat absolutte reduktionsmål. Det betyder at vi skal reducere vores udledninger i forhold til vores baseline år uagtet hvor meget vi måtte vækste i mellemtiden.

GHG-Protokollen er en udbredt og meget anerkendt måde at kategorisere CO2-udledninger fra virksomheders processer, og denne metode er opdelt i scopes. Scope 1 indbefatter alle vores direkte udledninger, det vil sige alt det vi selv brænder af. For Carglass® er dette primært diesel i vores teknikerbiler. Scope 2 er indirekte udledninger, og herunder hører indkøbt elektricitet, varme og afkøling. Scope 3 er udledninger i værdikæden, det vil sige både i forsyningskæden, eftermarkedet og vores affaldshåndtering. Det er her vi finder de største udledninger, men de er også sværest at reducere, da det i høj grad er andre virksomheders udledninger.

Skovrejsning

Gennem vores partner Aeon er vi medinvestor i et skovrejsningsprojekt på et gammel landbrugsareal midt på Sjælland. Af det samlede projektområde har vi i Carglass bidraget til beplantningen af 4.168 træer, svarende til 1 hektar. Skoven pålægges fredningspligt, hvilket betyder at den forbliver skov for evigt. CO2-reduktionen er udregnet af medarbejdere hos Aeons samarbejdspartner Skovdyrkerne, og man kan læse mere om projektet her.

Læs mere